Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
Niks is nutteloos

BE KIND REWIND

Verenigde Staten, 2008 | Michel Gondry
Het speelse be kind rewind laat de overeenkomst zien tussen Michel Gondry en de ontdekker van magnetische krachtlijnen, Michael Faraday.

be kind rewind is verplichte kost voor elke filmmaker. Want wat heb je nodig om een film te maken, volgens regisseur Michel Gondry (human nature, eternal sunshine of the spotless mind)? Alleen een vergiet en een kopieermachine. Met een vergiet op het hoofd verandert de sullige videotheekmedewerker uit be kind rewind prompt in een daadkrachtiger mens. En in een onnavolgbare redenering die alleen maar uit de koker van Gondry kan komen, is ook een kopieermachine onmisbaar bij het maken van een film. Om 's nachts in negatief filmopnames te kunnen schieten, maak je een zwart-wit kopietje van je gezicht, dat je voor je echte gezicht plakt. Onbegrijpelijk? Als je be kind rewind ziet, is dit allemaal volstrekt logisch. Hetzelfde geldt voor de titel. Van te voren lijkt 'Be kind rewind' vooral een cryptische opdracht, maar als de film begint wordt onmiddellijk duidelijk wat het betekent: 'Wees aardig en spoel je VHS-band terug', zoals er in vervlogen tijden op Amerikaanse videobanden te lezen viel.
Alles zelf doen, is het aanstekelijke motto van be kind rewind. Zelf knippen en plakken, niet zoals iedereen dat tegenwoordig op de computer doet, maar nog echt met schaar en plakband. Als je maar een doel hebt, dan weet je daar altijd de juiste attributen bij te vinden. Gondry is waarschijnlijk zo iemand die een schuur of zolder vol met van alles en nog wat heeft volgestouwd, 'want je weet maar nooit of je het nog ergens voor kunt gebruiken'. Niks is nutteloos. Wil je 'Ghost busters' spelen? Met kerstboomslingers en ijzerdraad kun je net doen of je een anti-spook-stralingsapparaat in je handen hebt. Kinderlijk eenvoudig. Of eigenlijk toch best moeilijk om te verzinnen, omdat het een andere blik op de alledaagse dingen vereist. Niet voor niets speelde Gael Garcia Bernal een uitvinder in Gondry's vorige film the science of sleep. Uitvinders zoeken niet naar ingewikkelde oplossingen, maar juist naar de meest eenvoudige.
Het helpt als je niet al te rigide denkt. In het begin van be kind rewind zien we een graffitiportret van jazzmuzikant Fats Waller met een scheve neus, maar wat geeft dat? Het hoeft allemaal niet zo netjes en precies, maakt Gondry ons gelijk duidelijk. Later in de film raakt videomedewerker Jack Black helemaal over de rooie door een klant die een film op alfabet zoekt. Waarom moet dat altijd zo voorspelbaar en overzichtelijk, kunnen de videobanden niet ook eens een keer in een andere rangorde staan?, foetert hij.

Oerkrachten
De aftandse videotheek met de naam Be Kind Rewind is een fossiel temidden van de hypermoderne dvd-zaken, maar het is wel de plek waar oerkrachten tot leven komen. Jack Black saboteert in zijn vrije tijd elektriciteitscentrales, en wordt op een dag getroffen door een elektriciteitsstoot die hem magnetisch maakt. Met rampzalige gevolgen voor de VHS-banden, die allemaal gewist worden. Dat magnetisme een sleutelrol speelt, is typisch Gondry. Geen high tech, geen nanotechnologie, geen snaartheorie maar 'ouderwets' magnetisme, dat aan elk kind te demonstreren valt.
Als we te rade gaan bij de ontdekker van het elektromagnetisme, Michael Faraday, dan doet zich er een opvallende overeenkomst voor met Gondry. Michael Faraday (1791-1867) was een geniaal experimentator en veroverde daarmee een plekje in het boek Doorbraken in de natuurkunde. De natuur moest je niet theoretisch benaderen, vond Faraday. Het experiment was de meest volmaakte methode om de natuur te onderzoeken. Zijn werk als chemicus en fysicus zou een omwenteling veroorzaken in de natuurkunde. Faraday was autodidact en niet wiskundig geschoold, en baseerde zijn theorie rond magnetische krachtlijnen puur op veldwerk. Zijn instinctieve speurzin bracht hem tot nieuwe ontdekkingen, en hiermee raakt hij aan de kern van Gondry's films, die ook getuigen van een onbevangen nieuwsgierigheid naar de wereld om hem heen. Faradays werk vormde de basis voor Maxwells elektromagnetische theorie, die de ideeën van Faraday in een wiskundige vorm goot. Hier scheiden de wegen met Gondry, die met zijn vrije films niet de indruk wekt dat hij ideeën in een vaste mal wil gieten.

Pizza
be kind rewind is uiteindelijk een verkapt pleidooi voor ouderwetse eenvoud. De dvd-zaak West Coast om de hoek pakt het eigentijdser aan. Als een spion loopt de videotheekhouder daar rond, druk notities makend van de aanpak van de concurrent: minder keus en meer kopieën van dezelfde films. Neem dan zijn idealistische collega die zijn klanten doodleuk juist meer laat betalen voor middelmatige films.
De twee videomedewerkers besluiten om eigenhandig een remake te maken van alle gewiste films uit hun videotheek, om zo de klanten toch van films te voorzien. 'You name it, we shoot it', is hun motto. Zo wordt driving miss daisy nagemaakt, met een heuse trailer ('She wouldn't shut up, he wouldn't give up'). Hiermee begint het hilarische en vaak ook melige gedeelte van de film, dat neigt naar de humor van clerks, maar dan minder nihilistisch. Op een gegeven moment is de lol er wel een beetje van af, maar de attributen die de twee videotheekmedewerkers aanwenden om de publiekssuccessen na te maken (zie kader), blijven verbluffend eenvoudig. Aluminiumfolie in plaats van een sciencefictionpak, een pizza in plaats van een plas bloed: het ontstijgt het niveau van de lagere-schoolmusical en Sinterklaas-surprise niet, maar daarin schuilt juist de ontroering. Perfectie ontroert niet, verbeeldingskracht en zichtbare moeite wel.
Een aanrader is de site bekindrewind.com, waar op hilarische wijze het hele internet wordt gewist, net als de VHS-banden in de film. Je kunt ervoor kiezen om internet weer opnieuw op te bouwen, met een verknipte Google-site en gezellig seventies-orgeldeuntje als resultaat. Hierop staan ook alle remakes uit be kind rewind, helaas wel iets ingekort, en kun je zelf een film of site namaken. Er is zelfs een adaptatie van de kortfilm la lettre van Michel Gondry door ene Joss Bruneliere te bekijken, plus een langere remake van lord of the rings. Echt goed te pruimen zijn deze films niet, maar wie weet heeft Gondry een trend ontketend in de geest van meesterknutselaar Ed Wood, die ook met weinig toekon. De kern van het remaken volgens de methode-Gondry is dan ook: neem iets, neem nog iets anders, stop er veel van jezelf in en maak er wat van.

Mariska Graveland

Sweding

De twee videotheekmedewerkers uit be kind rewind vertellen hun ongeduldige klanten dat hun films 'sweded' zijn, omdat ze helemaal uit Zweden moeten komen, maar dit is slechts een excuus voor de hoge huurprijzen en lange wachttijden. De echte reden is dat ze alle films uit hun videotheek namaken omdat de banden per ongeluk zijn gewist. Films waarvan in be kind rewind een remake wordt gemaakt ('sweding'):

king kong (1933)
2001: a space odyssey (1968)
carrie (1976)
ghost busters (1984)
robocop (1987)
driving miss daisy (1989)
Boyz 'n the hood (1991)
the lion king (1994)
when we were kings (1996)
the island of dr. moreau (1996)
men in black (1997)
rush hour 2 (2001)top
BE KIND REWIND

Mei 2008 #299

Productie
Georges Bermann
Julie Fong
Regie en scenario
Michel Gondry
Camera
Ellen Kuras
Montage
Jeff Buchanan
Art direction
Dan Leigh
Muziek
Jean-Michel Bernard
Fats Waller
Met
Jack Black
Mos Def
Danny Glover
Mia Farrow

Kleur, 101 minuten

Distributie
A-Film
Te zien
vanaf 15 mei

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


B

B-52
B. LOVE COLDER THAN DEATH
B. MONKEY
BAADASSSSS!
DER BAADER MEINHOF KOMPLEX
Baal
BAARÌA
BAB EL-OUED CITY
The Babadook
BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY
BABE
BABE: PIG IN THE CITY
BABEL
BABIES
BABOOSKA
BABS
De baby
BABY BLUE
Baby Driver
BABY GENIUSES
BABY MAMA
THE BABY OF MÂCON
BABY'S DAY OUT
BABYLON
BABYLON A.D.
The babymakers
Bacalaureat (Cristian Mungiu over)
THE BACHELOR
Bachelorette
The Bachelors
HET BACHVIRUS
BACIAMI ANCORA
BACK TO GAYA
THE BACK-UP PLAN
BACKBEAT
BAD BOY BUBBY
BAD BOYS
BAD BOYS 2
BAD COMPANY
BAD DAY AT BLACK ROCK
BAD GIRLS OF MUSIC
BAD GUY
BAD LIEUTENANT
THE BAD LIEUTENANT: PORT OF CALL — NEW ORLEANS
Bad Moms
Bad Moms 2
Bad Neighbours
Bad Neighbours 2
BAD NEWS BEARS
Bad Samaritan
BAD SANTA
Bad Santa 2
BAD TEACHER
The Bag Man
BAISE-MOI
UN BAISER S'IL VOUS PLAÎT
BAISERS VOLÉS
Bait 3D
DE BAL
LE BAL MASQUÉ
BALADA TRISTE DE TROMPETA
LA BALIA
BALIBO
BALKAN BAROQUE
Ballerina
BALLETS RUSSES
BALLO A TRE PASSI
LE BALLON ROUGE
BAMAKO
BAMBI
BAMBI II
BAMBOOZLED
THE BAND'S VISIT
La bande à Picasso
BANDIDAS
BANDIT QUEEN
BANDITS
Los Bando
Bang Gang (A Modern Love Story)
THE BANGER SISTERS
BANGKOK DANGEROUS (Danny & Oxide Pang)
THE BANISHMENT
THE BANK JOB
Bankier van het verzet
DE BANKROET JAZZ
EL BAÑO DEL PAPA
Bar bahar
BARAN
BARB WIRE
Barbara
THE BARBER OF SIBERIA
Barbershop: A Fresh Cut
Barbie, dolfijnenmagie
BARDSONGS
THE BAREFOOT CONTESSA
BARNEY'S VERSION
BARNYARD: THE ORIGINAL PARTY ANIMALS/BEESTENBOEL
LES BARONS
Barry
Bart Vegter: 9 abstracte films (1981-2008)
BASEKETBALL
BASHU
BASIC INSTINCT 2
THE BASKETBALL DIARIES
BASQUIAT
The Bastard
LOS BASTARDOS
Bastille Day
BATALLA EN EL CIELO
BATMAN & ROBIN
BATMAN BEGINS
BATMAN FOREVER
Batman vs. Superman: Dawn of Justice
BATTLE IN SEATTLE
The Battle of Algiers
Battle of the Sexes
Battle of the Year: The Dream Team
BATTLE ROYALE
BATTLE ROYALE 2
BATTLEFIELD EARTH
Battleship
The Bay
Baywatch
BE COOL
BE KIND REWIND
THE BEACH
BEAN
Bears
Beast
Beasts of No Nation
Beasts of the Southern Wild
BEAT
The Beatles: Eight Days a Week
Beats, Rhymes & Life Travels of a Tribe Called Quest
Un beau soleil intérieur
BEAU TRAVAIL
BEAUTIFUL BITCH
BEAUTIFUL BOXER
Beautiful Boy
THE BEAUTIFUL COUNTRY
Beautiful Creatures
BEAUTIFUL GIRLS
BEAUTIFUL JOE
A BEAUTIFUL MIND
BEAUTIFUL PEOPLE
BEAUTIFUL THING
Beauty and the Beast
Beauty and the Dogs
Les beaux jours
BEAVIS AND BUTT-HEAD DO AMERICA
BECAUSE I SAID SO
BECK
BECOMING JANE
Becoming traviata
BEDAZZLED
BEDROOMS & HALLWAYS
BEDTIME STORIES
BEE MOVIE
BEEFCAKE
BEESEASON
BEESTENBOEL (BARNYARD: THE ORIGINAL PARTY ANIMALS)
Beestenboot
BEETHOVEN'S 2ND
BEFORE AND AFTER
Before I Fall
Before Midnight
BEFORE NIGHT FALLS
BEFORE SUNRISE
BEFORE SUNSET
BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD
Before the Flood
BEFORE THE RAIN
BEFORE THE STORM
Begin Again
Beginners
BEHIND ENEMY LINES
Behind the Candelabra
BEHIND THE SUN
Being Flynn
BEING HUMAN
BEING JOHN MALKOVICH
Bel ami
Belgica
THE BELIEVER
Bella Donna's
BELLA MARTHA
Bellas mariposas
Belle (Amma Asante)
Belle (André Delvaux)
BELLE (Irma Achten)
BELLE DE JOUR
Belle en het beest
BELLE ÉPOQUE
BELLE TOUJOURS
BELLE VAN ZUYLEN
Bellicher: Cel
BELOVED
BELPHÉGOR — LE FANTÔME DU LOUVRE
BEN X
Ben-Hur
BEND IT LIKE BECKHAM
De Bende van Oss
Bennie Stout
BENNY AND JOON
BENNY'S VIDEO
BENZINA
Benzinho
BEOWULF
BEOWULF & GRENDEL
Berberian Sound Studio
BERLIN ALEXANDERPLATZ: REMASTERED
Berliner Tagebuch
BERNIE
Bert Haanstra Compleet
BES VAKIT — TIMES AND WINDS
BESHKEMPIR
The Best Exotic Marigold Hotel
THE BEST INTENTIONS
Best Night Ever
The Best of Me
THE BEST THING IN LIFE
BEST WORST MOVIE
DE BESTE ZOMER
Bethlehem
BETTER THAN CHOCOLATE
Betty: They Say I'm Different
Between the Devil and the Deep
BETWEEN THE DEVIL AND THE DEEP BLUE SEA
THE BEVERLY HILLBILLIES
BEVERLY HILLS CHIHUAHUA
BEVERLY HILLS COP 3
Bewaren — of hoe te leven
DER BEWEGTE MANN
BEWITCHED
BEWOGEN KOPER
BEYNELMILEL aka THE INTERNATIONAL
BEYOND (Åke Sandgren)
Beyond (Pernialla August)
BEYOND BORDERS
Beyond Clueless
BEYOND RANGOON
BEYOND REASON
Beyond Sleep
BEYOND THE CLOUDS (PAR DELÀ LES NUAGES)
BEYOND THE GAME
Beyond the Hills
Beyond the Mountains and Hills
BEYOND THE ROCKS
Beyond the Steppes
Beyond Words
BEZNESS
Bezness as Usual (Alex Pitstra over)
The BFG
Bibi & Tina
Bibi & Tina 2 (NL)
Bibi & Tina: Jongens tegen de meiden
BICENTENNIAL MAN
Les bien-aimés
BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS
Big Boy
THE BIG BRASS RING
BIG DADDY
Big Eyes
BIG FISH
Big Game
THE BIG HEAT
Big Hero
THE BIG HIT
THE BIG LEBOWSKI
Big Miracle
BIG MOMMA'S HOUSE
BIG MOMMA'S HOUSE 2
BIG MOMMAS: LIKE FATHER, LIKE SON
BIG NIGHT
The Big Parade
The Big Short
The Big Wedding
THE BIG WHITE
Bigfoot Junior
A Bigger Splash
BIGGER THAN JAMES DEAN
BIGGER THAN LIFE
BIGGIE & TUPAC
BIJ ONS IN DE JORDAAN
BIKKEL
Billy
BILLY ELLIOT
BILLY THE KID
BILLY'S BAD
BIN ICH SCHÖN?
BIN-JIP
BINGO
BIOGRAFI: ALBANESE VERHALEN
BIPEDALISM
BIR IHTIMAL DAHA VAR
THE BIRD CAN'T FLY
Bird People (Pascale Ferran over)
THE BIRDCAGE
Birdman
BIRDWATCHERS
BIRTH
BIRTHDAY GIRL
BITTER MOON
BITTER SUGAR
Bittersweet
A BITTERSWEET LIFE
BIUTIFUL
Black
Black & White & Sex
THE BLACK BALLOON
BLACK BUTTERFLIES
BLACK CAT, WHITE CAT
Black Coal
THE BLACK DAHLIA
Black Gold (Jean-Jacques Annaud)
BLACK GOLD (Marc & Nick Francis)
BLACK HAWK DOWN
BLACK KNIGHT
BLACK MASK
Black Mass
Black Mirror
Black Mirror (seizoen 4)
Black Out
BLACK ROBE
BLACK SHEEP
BLACK SNAKE MOAN
BLACK SWAN
BLACK VENUS
Black's Game
Blackbird
BLACKBOARDS
Blackfish
Blackhat
BlacKkKlansman
Blackmail/Grand Piano
THE BLACKOUT/THE ADDICTION
BLACKWATER FEVER
BLADE
BLADE 2
Blade of the Immortal
BLADE RUNNER
Blade Runner 2049
Blade Runner: The Final Cut
BLADE TRINITY
BLADES OF GLORY
Blair Witch
BLAIR WITCH 2: BOOK OF SHADOWS
THE BLAIR WITCH PROJECT
Blancanieves
A Blast
BLAST FROM THE PAST
DE BLAUWE TREIN
BLAZEN TOT HONDERD
BLAZING SADDLES
BLED NUMBER ONE
The Bleeder
The Bleeding Edge
Blended
BLESS THE CHILD
Blessed Benefit
BLIND
BLIND DATE (Stanley Tucci)
BLIND DATE (Theo van Gogh)
BLIND LOVES
BLIND PIG WHO WANTS TO FLY (Previously Unreleased)
BLINDGANGERS
BLINDNESS
BLINDSIGHT
The Bling Ring
BLINK
BLISSFULLY YOURS
Blitz
Blockers
Bloed, zweet & tranen
BLOEDBROEDERS
DE BLOEDBRUILOFT
Bloedlink
LA BLONDES AUX SEINS NUS
BLOOD AND WINE
BLOOD DIAMOND
Blood Father
BLOOD IN BLOOD OUT
Blood Ties
BLOODWORK
BLOODY ANGELS
BLOODY MONDAYS & STRAWBERRY PIES
BLOODY SUNDAY
BLOOT
BLOW
BLOWN AWAY
BLUB! IK BEN EEN VIS
BLUE (Derek Jarman)
Blue (Keith Scholey)
BLUE BELGIUM
BLUE CHIPS
BLUE CRUSH
Blue Jasmine
THE BLUE KITE
BLUE MOON
BLUE MOVIE
BLUE SKY
BLUE STREAK
BLUE TIGER
BLUE VALENTINE
BLUE VELVET
BLUEBERRY
Bluebird
The Blues Brothers
BLUES BROTHERS 2000
Boardwalk Empire
THE BOAT THAT ROCKED
BOAT TRIP
BOB LE FLAMBEUR
BOB ROBERTS
BOBBY
Bobby en de geestenjagers
BODIES, REST & MOTION
Bodkin Ras
THE BODY
Body (Previously Unreleased)
BODY BAGS
Body Language
BODY OF EVIDENCE
BODY OF LIES
BODY SHOTS
BODYGUARD
DE BOEKVERFILMING
Bojack Horseman
EL BOLA
BOLIVIA
BOLLETJES BLUES!
BOLLYWOOD HERO
BOLT
Het bombardement
BOMBÓN — EL PERRO
Bombshell: The Hedy Lamarr Story
Bon Bini Holland
EL BONAERENSE
THE BONE COLLECTOR
Bone Tomahawk
DE BONTE BRIGADE
BOOGEYMAN
BOOGIE NIGHTS
Boogie Woogie
Book Club
THE BOOK OF ELI
The Book Thief
The Bookshop
BOOM!
BOOMERANG
BOPHA!
BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN
Borders (Jacqueline van Vugt over)
BORDERTOWN
Borg/McEnroe
Borgman
BORN YESTERDAY
THE BORROWERS
De Boskampi's
The Boss
The Boss Baby
THE BOSS OF IT ALL
BOSTON KICKOUT
THE BOTHERSOME MAN
El botón de nácar (Patricio Guzmán over)
BOTTLE ROCKET
BOTTLE SHOCK
BOUNCE
BOUND
THE BOUNTY HUNTER
THE BOURNE IDENTITY
The Bourne Legacy
THE BOURNE SUPREMACY
THE BOURNE ULTIMATUM
BOVEN DE BERGEN
Boven is het stil
DE BOVENMAN
THE BOW (HWAL)
BOWFINGER
BOWLING FOR COLUMBINE
THE BOX
BOX OF MOONLIGHT
THE BOXER
The BoxTrolls
The Boy
Boy 7
BOY A
The Boy and the World
BOY CALLED TWIST
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
BOY MEETS GIRL STORIES
The Boy Next Door
THE BOY WHO CRIED BITCH
Boychoir
Boyhood
BOYS
BOYS DON'T CRY
BOYS ON THE SIDE
Brad's Status (Mike White over)
THE BRADY BUNCH MOVIE
BRAINSCAN
Bram Fischer
BRAM STOKER'S DRACULA
Brammetje Baas
Brandweerman Sam: UFO Alarm
BRASILIA, EEN DAG IN FEBRUARI
BRASSED OFF
Brasserie Valentijn
BRAT
BRATAN
BRATZ — THE MOVIE
Brave
THE BRAVE
THE BRAVE ONE
BRAVEHEART
Brawl in Cell Block 99
BREACH
BREAD AND ROSES
The Breadwinner
THE BREAK-UP
BREAKDOWN
Breakfast at Tiffany's
BREAKFAST OF CHAMPIONS
BREAKFAST ON PLUTO
BREAKING AND ENTERING
Breaking Bad (Tweede helft seizoen 5)
BREAKING NEWS
BREAKING THE WAVES
BREAST MEN
BREATH
Breathe
BRENDAN AND THE SECRET OF THE KELLS
BRICK
Brick Mansions
BRIDE AND PREJUDICE
BRIDE FLIGHT
BRIDE OF CHUCKY
BRIDE WARS
BRIDESHEAD REVISITED
Bridesmaids
Bridge of Spies
BRIDGE TO TERABITHIA
THE BRIDGES OF MADISON COUNTY
BRIDGET JONES 2: THE EDGE OF REASON
Bridget Jones's Baby
BRIDGET JONES'S DIARY
DE BRIEF DIE NOOIT VERZONDEN WERD
BRIEF ENCOUNTER
DE BRIEF VOOR DE KONING
BRIEFGEHEIM
BRIGANDS, CHAPITRE VII
Bright
BRIGHT FUTURE
BRIGHT STAR
BRIGHT YOUNG THINGS
Brigsby Bear (Dave McCary, Kyle Mooney en Kevin Costello over)
Brimstone
Bring me the Head of Alfredo Garcia
BRINGING OUT THE DEAD
BROADWAY — BLACK SEA
BRODEUSES
Broeders
Broers
BROKEBACK MOUNTAIN
Broken
BROKEN ARROW
The Broken Circle Breakdown
Broken City
BROKEN FLOWERS
BROKEN WINGS
A BRONX TALE
Brooklyn
BROOKLYN'S FINEST
BROOS
Bros' Before Ho's
BROTHER
BROTHER BEAR
BROTHERHOOD
BROTHERHOOD OF WAR
BROTHERS (Jim Sheridan)
BROTHERS (Susanne Bier)
THE BROTHERS BLOOM
THE BROTHERS GRIMM
THE BROTHERS MCMULLEN
BROTHERS OF THE HEAD
BROWN'S REQUIEM
BROWNIAN MOVEMENT
THE BROWNING VERSION
Brozer
BRUCE ALMIGHTY
BRUCIO NEL VENTO (BURNING IN THE WIND)
BRUISER
BRÜNO
BUBBA HO-TEP
BUBBLE
LA BÛCHE
THE BUCKET LIST
BUDDENBROOKS
BUDDHA COLLAPSED OUT OF SHAME
BUDDHA'S LOST CHILDREN
BUDDY
LA BUENA VIDA
BUENA VISTA SOCIAL CLUB
BUENOS AIRES VICE VERSA
BUFFALO '66
BUFFALO SOLDIERS
A BUG'S LIFE
Bugs
Buitenkampers
BULLET BOY
BULLET IN THE HEAD
Bullet to the Head
BULLETPROOF MONK
BULLETS OVER BROADWAY
BULLY
BULWORTH
DE BUNKER
Bunohan
BUÑUEL'S PRISONERS
BUONGIORNO NOTTE
LES BUREAUX DE DIEU
BURIED
BURLESQUE
Burma Storybook
BURMA VJ — REPORTING FROM A CLOSED COUNTRY
BURN AFTER READING
Burning
THE BURNING PLAIN
Burning Sands
Burnt
BURNT BY THE SUN
Burying the Ex
THE BUSINESS
A BUSINESS AFFAIR
THE BUTCHER BOY
The Butler
LE BUTTANE
THE BUTTERFLY EFFECT
BUTTERFLY KISS
BUTTERFLY ON A WHEEL
Buurman & Buurman hebben een nieuw huis!
BUURMAN EN BUURMAN
By the Sea
BYE BYE BLUEBIRD
The Bye Bye Man
BYE-BYE
Byzantium