12 september 2008

Onze wekelijkse podcast

Luister hier naar de Filmkrant.

In een wekelijkse podcast bespreken redacteuren en medewerkers van de Filmkrant de film van de week en het belangrijkste filmnieuws.

Calimucho.

In onze wekelijkse podcast hebben Joost Broeren, Jeroen Stout en Dana Linssen het deze keer over Calimucho van Eugenie Jansen, een docufictie over Circus Harlekino. Een sterke opener van het nieuwe Nederlandse filmseizoen concluderen zij eensgezind. En of het nu documentaire of fictie is, dat doet er eigenlijk niet toe. Misschien maakt die mix de film juist wel zo sterk.

Lees hier ook het interview van Ronald Rovers met regiseusse Eugenie Jansen: "Ok, ik moet even uitleggen hoe wij werken. Heel arbeidsintensief.
Kijk. Voor drie spelers hebben we drie regisseurs, ieder één. De regisseurs hebben vooraf tot in detail doorgesproken wat ze met een scène willen, welke dramatische lading die moet krijgen. Maar hóe we daar gaan komen weten we niet. Dus we laten de spelers beginnen en ondertussen sturen we bij. Met kaartjes en benen trekken en onder de tafel signalen geven. Buiten beeld dan. Daar hebben we vóór de opnamen twee maanden op geoefend."

En de recensie van Joost Broeren: "In de openingsscène van Eugenie Jansens Calimucho was al te zien dat Willy niet altijd een even vaste hand heeft met de messen. Jansen zit haar spelers dicht op de huid; ze toont ons een close-up van Dicky's gezicht terwijl zij tegen het bord staat en de messen haar om de oren vliegen. Die horen we alleen langs suizen; het enige mes dat we zien is dat ene dat afketst en rakelings langs Dicky's hoofd suist.
'Daar had je me bijna', zegt ze, tamelijk kalm."

Een podcast is een digitaal media-bestand dat je kunt downloaden op je MP3-speler of hier streaming beluisteren.
Het is vergelijkbaar met een radio-uitzending, met dat verschil dat je zelf bepaalt wanneer en hoe je het beluistert.

Naar boven