Dogman
BlacKkKlansman
3 Faces
Plaire, aimer et courir vite
Laurie Anderson over Chalkroom
Citizen Kane De Filmkrant

Krijg 'm thuis!

Steun de Filmkrant: word abonnee
Word nu abonnee van de Filmkrant en ontvang So Help me God op dvd.*

Als u nu abonnee wordt van de Filmkrant, dan ontvangt u als welkomstgeschenk So help me God op dvd. Bent u al abonnee maar brengt u een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangt u allebei het welkomstgeschenk.

In de documentaire So Help Me God (Ni juge, ni soumise) volgen we de extravagante Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez. Ze verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent onopgeloste zaken en werkt nauw samen met rechercheurs van de politie. Ondertussen voert Gruwez ongecensureerde en verbijsterende gesprekken met verdachten en criminelen om tot hun veroordelingen te komen. 'Met een curieuze mengeling van inlevingsvermogen, sarcasme en berusting oordeelt ze over recidiverende vrouwenmeppers en bejaardenberovers', schreef Fritz de Jong in de Filmkrant. 'Doodkalm rekent ze een draaideurcrimineel voor dat het goedkoper is voor de samenleving "dat u meteen sterft". Als ze de deemoedige verdachte besluit te matsen gaat dat gepaard met een dreigement: "Als u me verraadt dan zweer ik dat de woede van Allah niets is vergeleken met die van mij."' So Help me God, van filmmakers Jean Libon en Yves Hinant, draaide in de officiële selectie van het IDFA.

* Stort €39,75 (meer mag ook, dan steunt u de Filmkrant extra als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. 'nieuwe abonnee' en uw adresgegevens. Deze aanbieding is geldig tot 5 juli. Met dank aan Cinéart.

cover van De Filmkrant