Western
Ubiquity
More Human Than Human
The Third Murder
Holland Festival: The Artist & the Pervert / Hyena
Citizen Kane De Filmkrant

Krijg 'm thuis!

Steun de Filmkrant: word abonnee
Word nu abonnee van de Filmkrant en ontvang On Body And Soul op dvd.*

Als u nu abonnee wordt van de Filmkrant, dan ontvangt u als welkomstgeschenk On Body And Soul (eerder dit jaar winnaar van de Gouden Beer in Berlijn). Bent u al abonnee maar brengt u een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangt u allebei het welkomstgeschenk.*

De introverte Mária is nog maar net begonnen met haar nieuwe werk als kwaliteitscontroleur in een slachthuis in Boedapest als het geroddel onder haar collega's al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre.
"Op het eerste gezicht is een slachthuis een merkwaardige locatie voor een verhaal dat je een poëtische liefdesgeschiedenis kan noemen", schreef Leo Bankersen in de Filmkrant. "De verleiding is groot om Mária met haar angst voor fysieke aanraking autistisch te noemen, maar dat zou te gemakkelijk zijn. Eerder zijn Mária en Endre beschadigde figuren in een diep menselijke fabel over het moeilijk te realiseren verlangen naar echt contact."* Stort €39,75 (meer mag ook, dan steunt u de Filmkrant extra als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. 'nieuwe abonnee' en uw adresgegevens. Deze aanbieding is geldig tot 8 mei. Met dank aan September Film.
cover van De Filmkrant