Good Time
Blade Runner 2049
mother!
Detroit
Manifesto (Julian Rosefeldt over)
Citizen Kane De Filmkrant

Krijg 'm thuis!

Steun de Filmkrant: word abonnee
Word nu abonnee van de Filmkrant en ontvang I Am Not Your Negro op dvd*

Als u nu abonnee wordt van de Filmkrant, dan ontvangt u als welkomstgeschenk Raoul Pecks insrukwekkende documentaire I Am Not Your Negro op dvd. Bent u zelf al abonnee en brengt u een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangt u allebei het welkomstgeschenk.

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King Jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina's van het manuscript klaar.
"In tijden waarin mensen 'zonder erbij na te denken' racistische beledigingen de wereld in slingeren, is het doortastende gedachtegoed van Baldwin opnieuw nodig om ongemakkelijke vragen te kunnen stellen", aldus Patricia Pisters in de Filmkrant. "Baldwin houdt een spiegel voor waarin we ons moeten afvragen waarom we in zwart-wit-tegenstellingen denken, waarom we 'de ander' nodig hebben om het 'ik' te definiëren. I Am Not Your Negro is een belangrijke film die ongemakkelijke vragen stelt, en die eigenlijk vaker bekeken en in dialoog met verschillende groepen gezien en besproken moet worden".* Stort €36,- (meer mag ook, dan steunt u de Filmkrant extra als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. 'nieuwe abonnee' en uw adresgegevens. Deze aanbieding is geldig tot 12 oktober. Met dank aan Cinema Delicatessen.
cover van De Filmkrant