Dogman
BlacKkKlansman
3 Faces
Plaire, aimer et courir vite
Laurie Anderson over Chalkroom


niet te missen

Holland Festival: The Artist & the Pervert / Hyena

, |
De concertante opera Hyena vertelt het auto­biografische verhaal van ex-alcoholist en kinkexpert Mollena Lee Williams-Haas, op muziek gezet door haar echtgenoot Georg Friedrich Haas. Hun openlijke BDSM-meester-slaaf-verhouding is onderwerp van de documentaire The Artist & the Pervert, die ook op het Holland Festival wordt vertoond en laat zien hoe dit stel hokjesdenken van zich afwerpt in hun kunst-, seks- en privéleven.

Alsof het een notenbalk is. Zo zijn vijf waslijnen voor een witte muur gespannen. Terwijl de naakte body positive storyteller en kinkexpert Mollena Lee Williams-Haas in de camera kijkt, hangt haar eveneens blote man, de componist Georg Friedrich Haas seksspeeltjes als muzieknoten aan de geïmproviseerde notenbalk. >> Lees verder
nieuws

WCA: Rohena Gera over Sir

WCA: Rohena Gera over Sir
21 Augustus 2018
Rohena Gera dacht met Sir, dat afgelopen donderdag het festival World Cinema Amsterdam opende, een typisch Indiase film te maken, over de totaal scheve verhouding van inwonende bedienden en hun werkgevers. Maar tot haar eigen verbazing slaat hij ook internationaal aan: "Ik ben vereerd dat mensen die het onderwerp niet van binnenuit kennen er toch door geraakt worden."
>> Lees verder

nieuws

Links

Links
19 Augustus 2018
Een hypnotiserende collage van De man met de camera, de woede van Kathleen Turner, het ondefinieerbare oeuvre van David Gordon Green, de cinematografe van Claire Denis over dansen met de camera, de smeerboel die bioscoopbezoekers achterlaten en een foutje in Les 400 coups.
>> Lees verder

cover van De Filmkrant

Volg De Filmkrant op Facebook rien   Volg De Filmkrant op Twitter   Download De Filmkrant