Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)


niet te missen

Holland Festival: The Artist & the Pervert / Hyena

, |
De concertante opera Hyena vertelt het auto­biografische verhaal van ex-alcoholist en kinkexpert Mollena Lee Williams-Haas, op muziek gezet door haar echtgenoot Georg Friedrich Haas. Hun openlijke BDSM-meester-slaaf-verhouding is onderwerp van de documentaire The Artist & the Pervert, die ook op het Holland Festival wordt vertoond en laat zien hoe dit stel hokjesdenken van zich afwerpt in hun kunst-, seks- en privéleven.

Alsof het een notenbalk is. Zo zijn vijf waslijnen voor een witte muur gespannen. Terwijl de naakte body positive storyteller en kinkexpert Mollena Lee Williams-Haas in de camera kijkt, hangt haar eveneens blote man, de componist Georg Friedrich Haas seksspeeltjes als muzieknoten aan de geïmproviseerde notenbalk. >> Lees verder
nieuws

It's a wrap: en verder nog in het nieuws deze week

It's a wrap: en verder nog in het nieuws deze week
22 September 2018
Hoofdprijs Film by the Sea voor Das Schweigende Klassenzimmer. Nicolas Cage gastprogrammeur in Leiden. LIFF opent met American Animals. Nederlandse Netflix-abonnee relatief duurder uit. Nieuwe scenarioschrijvers voor 25ste Bond-film gestrikt. Paff sluit af met Beautiful Boy. Bioscoopvervolg voor hitserie Penoza. Eenmalig €40 miljoen voor NPO. Argento ligt overhoop met McGowan. Duitse prijs voor Barry Atsma. Weer Emmy voor Game of Thrones. Helft Nederlanders niet mediawijs.
>> Lees verder

nieuws

Focus: Filmnacht

Focus: Filmnacht
21 September 2018
Aandacht voor de Nederlandse film, maar dan in een leuke, net even andere sfeer. Dat is het idee achter de Filmnacht. Drie jaar geleden begonnen en op 28 september toe aan de derde editie. De tien deelnemende filmtheaters doen allemaal iets bijzonders, maar wat ze gemeen hebben is Michiel van Erps speelfilmdebuut Niemand in de stad.
>> Lees verder

cover van De Filmkrant

Volg De Filmkrant op Facebook rien   Volg De Filmkrant op Twitter   Download De Filmkrant