The Florida Project
Phantom Thread
The Shape of Water
The End of Fear (Barbara Visser over)
Doof kind

Oudere recensies

Het zal enige tijd duren voor wij ook het enorme archief van oudere nummers (teruggaand tot 1992) aan deze site hebben toegevoegd. Tot die tijd kunt u altijd de oude site raadplegen.
nieuws

It's a wrap: en verder nog in het nieuws deze week

It's a wrap: en verder nog in het nieuws deze week
24 Februari 2018
EYE vertoont Phantom Thread op 70mm. Doof kind geselecteerd voor internationale festivals. Three Billboads Outside Ebbing, Missouri grote winnaar Bafta's. Sylvia Hoeks speelt Sylvia Kristel in biopic. Black Panther zeer succesvol van start in VS. Drieschermentechnologie slaat niet aan. Directeur Weinstein Company ontslagen. Danny Boyle regisseert waarschijnlijk volgende Bond-film. Gouden Film voor Patser. Buying the Band undergroundhit na drie jaar op de plank. Amerikaanse versie van Soof in de maak. Sacha Polak maakt eerste Engelstalige film. Rutger Hauer vindt Blade Runner 2049 'nutteloos'. Oorlogsheld Marco Kroon maakt film. Sylvester Stallone is niet dood. Get Out-regisseur werkt aan nieuwe film. Mees Kees aan de lijn naar Zuid-Korea.
>> Lees verder

nieuws

Raad voor Cultuur wil Nederlandse quota voor Netflix en Amazon

Raad voor Cultuur wil Nederlandse quota voor Netflix en Amazon
23 Februari 2018
Eén breed fonds voor de gehele audiovisuele sector, alle Nederlandse VOD-kanalen bundelen, extra heffingen en quota voor Nederlandse producties afdwingen bij superplatforms als Netflix en Amazon. Dat zijn de belangrijkste punten in het advies van de Raad voor Cultuur voor de audiovisuele sector. Het werd gisteren gepresenteerd in de Tolhuistuin in Amsterdam.
>> Lees verder

cover van De Filmkrant