The Florida Project
Phantom Thread
The Shape of Water
The End of Fear (Barbara Visser over)
Doof kind
The Girl on a Motorcycle nieuws

The Thinking Machine: Death-Drive

In online videoessays reflecteren Adrian Martin en Cristina Álvarez López elke maand op de kunst van het filmmaken.

Ons audiovisuele essay over de Britse productie The Girl on a Motorcycle (Jack Cardiff, 1968) brengt de twee grote bewegingen van de film samen — een uitgestrekte, reizende beweging door landschappen; en een vervoerende, droomachtige, reflectieve beweging die gestalte krijgt door de zoomlens — om de centrale obsessie van de film te laten zien: een erotisch verlangen dat transformeert in een doodswens.top
nieuws

IFFR Critics' Choice: Martin & López over Dr. Jekyll et les femmes

IFFR Critics' Choice: Martin & López over Dr. Jekyll et les femmes
24 Januari 2015
Het Critcis Choice programma van Internationaal Film Festival Rotterdam is na vijftien jaar terug, met een twist: de deelnemende critici leiden hun gekozen film in met een video-essay. Adrian Martin en Cristina Álvarez López presenteren een nieuwe restauratie Walerian Borowczyks Docteur Jekyll et les femmes.
>> Lees verder

nieuws

IFFR Critics' Choice: Kevin B. Lee over Life Itself

IFFR Critics' Choice: Kevin B. Lee over Life Itself
23 Januari 2015
Het Critics' Choice programma van Internationaal Film Festival Rotterdam is na vijftien jaar terug, maar dan net even anders. Deze keer leiden de deelnemende critici hun gekozen film niet in met tekst en woord, maar met beeld en geluid, door middel van een video-essay. Kevin B. Lee, "koning van het video-essay", trapt het programma af met de documentaire Life Itself over de in 2013 overleden filmcriticus Roger Ebert.
>> Lees verder

nieuws

Logboek 1: The Grand Budapest Hotel

Logboek 1: The Grand Budapest Hotel
20 Maart 2014
Hugo Emmerzael onderzoekt de mogelijkheden en moeilijkheden bij het maken van filmjournalistieke video-essays. Door ze te maken. Te beginnen met een blik op Wes Andersons The Grand Budapest Hotel.
>> Lees verder